Estudiar amb èxit no és només una qüestió d’actitud

30/11/2017

 

“Un espai ben dissenyat. Aconseguirà estimular la creativitat, potenciarà els valors personals i optimitzarà el rendiment escolar i universitari “

shido habitat logo apaisado - diseño gráfico y web - blog mobiliario y decoración

 

Dins de les metodologies i tècniques per afavorir l’aprenentatge, destaca la importància de l’entorn en el lloc assignat per a l’estudi. En aquest espai, es considera necessari atendre aspectes en el seu disseny com la funcionalitat del mobiliari per a que ens aporti comoditat, servei i organització. Així com la creació d’una atmosfera que influeixi positivament en la nostra concentració i sensació de confort.

Sempre que l’arquitectura de la nostra habitació ho permeti, hauríem de ser generosos en el espai dedicat a la zona d’estudi. Sent el lloc idoni per la seva ubicació sota les finestres i amb una perspectiva àmplia de l´habitació. Equiparem el nostre espai amb les eines òptimes, adaptant el mobiliari als nostres hàbits i forma d’organitzar-nos i no a l’inrevés. Plantejar un sobre d’escriptori ampli, equipat amb una cadira còmoda i les solucions necessàries com calaixos, prestatgeries o senzills passacables per ajudar-nos a mantenir l’ordre i donar accessibilitat al material necessari. D’aquesta manera, augmentem la productivitat del temps dedicat a l’estudi a l´evitar perdre temps en la recerca de material escolar, llibres o apunts.

En la creació d’un entorn favorable a l’estudi, hauríem de considerar principis dins de la psicologia ambiental com són els colors i la seva capacitat d’influència, la importància d’una il·luminació gestionable a través de cortines i bombetes regulables en color i intensitat, així com, el contar amb una atmosfera en la qual respirem un ambient net, aromatitzat, silenciós i amb la correcta temperatura. Per tant, si busquem generar un ambient que conviden a la relaxació, a la tranquil·litat i a la concentració, es suggereixen colors o textures que evoquen la naturalesa, sent els marrons, ocres o verds forestals, amb una baixa pigmentació, els colors adequats a utilitzar. Ens transmeten sensació d’arrelament, recolliment i seguretat. Al mateix temps, es suggereixen acabats uniformes en el mobiliari sense contrastos estridents, i si aprofitar l’oportunitat de comptar amb superfícies de fusta per aportar calidesa i noblesa al nostre espai d’estudi. 

Un altre dels aspectes citats i de vital importància és la comoditat, aquest aspecte es basa principalment en la cadira i el matalàs que hem triat. Si parem a pensar, passarem una gran quantitat de temps en ells, per aquest motiu, considerem important informar-nos sobre les seves composicions i provar les diferents opcions que existeixen en el mercat fins a trobar aquella peça que ens doni satisfacció en quant al seu disseny i la seva capacitat d’aportar confortabilitat i adaptació a la nostra morfologia o particularitat física. Sabem que dormir bé i les hores aconsellades aporten grans beneficis a la salut física i mental, així com seure correctament a la cadira adequada, evitarà problemes d’esquena, coll i alteracions, de vegades incorregibles, en la nostra postura coporal.

 

Escena Estudio-blog decoación-consejos decorativos--blog interiorista

 

Cardenal Vives i Tutó, 63 - 08034, Barcelona - 680 812 994 - info@shidohabitat.com - Aviso legal