Mobiliari, acabats y materials. Què saber

29/03/2018

“El millor resultat l´obtindrem a l´escollir amb seny aquell material que millor s´adapti a la funció que serà asignat”

shido habitat logo apaisado - diseño gráfico y web - blog mobiliario y decoración

Destaquem la singularitat incomparable d´una fusta natural i com pot transformar i ennoblir un espai nomès amb la seva presència. Al mateix temps, no defineix exclusivament la qualitat d´un producte el material amb el que s´ha fabricat i si, la delicadessa de com s´ha fet. Un producte amb fustes sintétiques pot equiperarse en termes de qualitat de fabricació, durabilitat i garanties amb un fabricat en fustes naturals o lacat i a l´inrevès.

El millor resultat l´obtindrem al escollir amb seny aquell material que millor s´adapti a las nostres necessitats i a la funció que serà asignat. Les possibilitats canvien depenent del material escollit, també canvien las sensacions que transmeten i per tant, l´identitat que li atorgaràn a l´estança. A continuació detallem les principals propietats de cadasqún d´ells:

Lacats i Texturats

 El moble lacat lluirà amb una lluentor i bellessa característica. Les possibilitats de color no son comparables amb cap altre acabat. Al ser aplicat sobre tableros de DM o de fusta massissa permeten formas arrodonidas on las seves superfícies son totalment llises, sense defectes. Per el contrari, son especialment succetibles a les ratllades, no recomanables per escriptoris o sobres de taula.

Les possibilitats dels texturats son idèntiques als lacats amb l´excepció que no permet un acabat brillant. La composició de la pintura utilitzada es molt més densa i resistent que el lacat i amb una textura una mica més rugosa un cop aplicada. El acabat texturat, sempre serà la la millor opció si volem un acabat amb sensació de lacat per un moble que petirà un ús intens.

Mueble lnfantil - lacado - litera con escritorio - Asoral

Fustes Sintètiques

Diem Fustes Sintètiques a aquell mobiliari  fabricat amb taulells aplacats amb una chapa de orígen sintètic que recrea un textura ja sigui de fusta o d´un altre material. Si la chapa utilitzada es de qualitat, serà dificil diferenciarla d´una natural si no fos per els cantos aplacats en PVC i el seu preu molt més econòmic.

Es un material molt recomanble per habitacions juvenils i infantils per las possibilitats de fabricació i acabats. Les chapes sintètiques son molt fàcils de netejar i las definieix la seva alta resistència a l´erosió i a les ratllades.

Fustes Naturals

 La fusta natural, com hem dit, dispossa d´una singularitat incomparable. Sempre apreciada per la seva identitat càlida i acollidora, capaç d´ennoblir un espai i dotar- li d´una prestança reconeixible nomès amb la seva presència.

La fabricació en fusta es treballa amb taulells on se li aplica la chapa natural escollida; ja sigui de roure, ecualiptus, cirerer, noguera, etc… per posteriorment tintar-la i envarnissar-la per donar-li l´acabat dessitjat. Actualment, es fa difícil trobar mobiliari fabricat amb fustes nobles massissas per el seu elevat preu a excepció; del pi i el faig que son fustes tobes, de poca densitat i per tant, fàcil de marcar amb petits cops o ratllades.

shido habitat - tienda de muebles en barcelona - madera natural - muebles ciurans

Cardenal Vives i Tutó, 63 - 08034, Barcelona - 680 812 994 - info@shidohabitat.com - Aviso legal